Slider

d’Harmonie Sint-Amands

 is bijna 250 jaar actief in het muzikale verenigingsleven en is bruisender dan ooit. d’Harmonie houdt van muzikale uitdagingen en brengt mensen samen om muziek en plezier te maken. Op die manier draagt d’Harmonie ook haar steentje bij bij het lokale, culturele aanbod en wenst zij de kunst van de muziek zo veel mogelijk te delen met haar publiek.
  

In Memoriam

Het bestuur, de muzikanten, de dirigent en de leden van de Koninklijke Harmonie Sinte-Cecilia Sint-Amands betreuren het overlijden van hun zeer gewaardeerde vriend en medemuzikant,

Fernand Croesde heer Fernand Croes

° Sint-Amands, 12 november 1940

† Bornem, 4 april 2020

Met dit plotse heengaan verliezen wij als muziekvereniging een zeer bezield bestuurslid (bestuurslid sinds 1990), een van de trouwste muzikanten (lid-muzikant sinds 1958, bariton-, tenor-, altsaxofoon en klarinet), een fantastische vriend, een warm en immer vriendelijk persoon.

Wij gaan Fernand ongelooflijk hard missen !

Wij bieden zijn familie onze oprechte deelneming aan en wensen hen veel sterkte in deze moeilijke periode.


 

Onze orkesten

 • Cecllia's Symphonic Band

   

  Cecilia's Symphonic Band

  is het vernieuwde harmonieorkest van d’Harmonie Sint-Amands. Het orkest bestaat uit 50 muzikanten. Elke woensdagavond wordt er intensief gerepeteerd om het zeer gevarieerde concertrepertorium onder de knie te krijgen. Zo wordt het orkest klaargestoomd voor toekomstige concerten en optredens.

   

  Meer info Lid worden

 • kermit 1784902 1920

   

  SAMEN leren MUSICEREN is COOL!

  Repetitie elke zondagvoormiddag van 11u tot 12u. In het instaporkest van d’Harmonie vzw leren startende muzikanten, jong of minder jong, in groep muziek maken aan een eigen tempo en aan de hand van een aangepaste muziekkeuze. Zo krijgen beginnende muzikanten de kans om in groep te leren musiceren! Want SAMEN leren MUSICEREN is veel leuker dan alleen. Ook organiseren we op geregelde tijdstippen voordrachten, mini-concertjes en leuke feestjes.

   

  Meer info Lid worden

Image

Cecilia's Boekenmarkt 2.0

Deze halfjaarlijkse boekenmarkten (sinds 1985) behoren tot de top van België.
Ze vinden plaats aan de oevers van de Schelde te Sint-Amands, in wat vaak één van de mooiste Vlaamse dorpen wordt genoemd en trekken twee maal per jaar een talrijk publiek van boekenliefhebbers, maar ook van nieuwsgierige dagjestoeristen aan. 

​Deze markt heeft een 50-tal standhouders en is zeer degelijk georganiseerd. 
Er worden zowel tweedehandse als nieuwe boeken aangeboden van zowel professionele boekhandelaars als gelegenheidsverkopers. Over een parcours van 350 m vind je een aanbod van binnen- en buitenlandse auteurs.

Je kan er rondsnuffelen naar hartenlust tussen de boeken om uiteindelijk dat ene ultieme boek of stripverhaal te vinden. Een schilderachtige wandeling op de Scheldedijk en even uitrusten op het terras aan het standbeeld van dichter Emile Verhaeren maken je uitstap aan de boekenmarkt volledig.  Daar kan je voldaan en gelukkig heerlijk verpozen op het zonovergoten terras met zicht op de Schelde met een fris drankje of een pannenkoek op grootmoeders wijze.

Op Pinksterzaterdag en zondag  maakt Sint-Amands zich telkens op voor een nieuwe editie. De editie van Pinksteren valt steeds samen met het nabijgelegen Palingfestival (Mariekerke), wat een mooie combinatie oplevert voor een daguitstap (te voet of met de fiets). Tevens zetten onze vrienden van Heverstam (Heemkundige verzamelkring Sint-Amands) op wandelafstand van de markt van 10 tot 18 uur de deuren open van Dorpshuis De Leeuw te Sint-Amands voor hun jaarlijkse tentoonstelling. 

Dit jaar op zaterdag 30 mei en zondag 31 mei 2020.

Lid worden

Wens je deel uit te maken van de meest dynamische muziekvereniging uit de streek? Wij zijn voordurend op zoek naar medewerkers en muzikanten.
Interesse!

Instaporkest

In ons instaporkest leren beginnende muzikanten, jong of minder jong, in groep muziek maken aan een eigen tempo en met een aangepaste muziekkeuze.
Interesse?

- PARTNERS -

Contactgegevens

Winkelstraat 13 - 2890 Puurs-Sint-Amands
Youtube d'Harmonie